Menü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Untitled Document
Ügyfélkapu

Amennyiben Ön a Horizont Reklámtól kapott ügyfél azonosítóval és belépő kóddal rendelkezik, az alábbi mezők kitöltésének segítségével juthat saját ajánlati oldalára.
  

Látogatások száma

159478

Hírek

Kihelyezés | 2017.10.

Amire büszkék vagyunk.

YouTube >>

 

Nokia Andrássy út | 2009.03.

Nokia 3D reklámhelyszín.
Építési hálóra rögzített 3D elemek.

Tovább >>

 

Levi's Andrássy út | 2008.09.


Kigombolva élj! Csábít a Levi's felülete az Andrássy út 44. falán. A fekete-fehér látvány nagyszerű választás a patinás Andrássy útra.

 

Discovery kreatív | 2008.09.


Szeptemberi kreatív kihelyezésünk büszkesége a Discovery channel promóciója, Blaha Lujza tér.

 

Loreal kampány | 2008.02.

Loreal reklámháló kampány, illetve cityposzter kampány gyártása és kihelyezése.

 

Cib tűzfal | 2008.01.14.

Cib bank tűzfal promóció átadására idén januárban került sor a Budapesti Széna téren. A falfestés 3 napot vett igénybe. Kreatív anyagot a Cib kampány arculata szerint terveztük meg.

Tovább >>

  Untitled Document
  Neonreklám  
     

A neonreklám meghatározása

Neon- vagy fényreklámnak a háztetőkön, házak oldalán található, besorolását tekintve a „klasszikus” ambient média reklámhordozók közé tartozó, megjelenési lehetőséget nevezzük.

 

Kiemelt neonreklám helyszínek:

Oldalneon
Károly krt. Kossuth Lajos u 4-8 Rakoczi út 38. - Blaha Rakóczi út 74 Szt. István krt. 29. Margit krt 62. Margit krt 52. Margit krt 91. Margit krt 7. Margit krt 51-53. Krisztina krt 25. Rákóczi út 54. Alkotás út 7. Teréz krt. 21. József krt. 8.

 

 

 


 

Tetőneon
Villányi út 111 Baross tér 19. Széna tér Szőlő u. Flórián tér Deák F. kollégium Boraros tér Thokoly 1-3

Homlokzati neon
Astoria

 

A neonreklám jellemzői

A neonreklám a reklámozott márka imázsának építésére, illetve a márkaismertség fenntartására alkalmazott közterületi médium. Minimálisan egy évre bérelhető, de gazdaságossági megfontolásokból az ügyfelek általában 3 - 5, illetve 6 évre veszik igénybe.

A neonreklám hatását főleg az esti órákban fejti ki. A helyszínek forgalmas útvonalak, terek mentén találhatóak, ahol jelentős autós és gyalogos forgalom halad át. Egy hosszú távra (több évre kihelyezett) neonreklám beleégeti az adott márka nevét a helyszínen rendszeresen áthaladó fogyasztó tudatába.

A neonreklámok története

A világítócsövek története a múlt század közepén kezdődött. Ekkor sikerült Heinrich Geissler német üvegfúvó mesternek olyan leforrasztott vákuumcsövet készíteni, amelybe hosszú idő alatt sem jut be a levegő.

A találmány különlegessége az, hogy a kisülés pontosan követi a cső alakját, akkor is, ha furcsa, kacskaringós formájúra hajlítják. Innen már csak egy lépésre volt a neonreklámok készítése. Az üvegtechnikusok a csövet betű alakúra tudják hajlítani, a betűkből azután reklámszöveget lehet összerakni.

Még látványosabbá teszi a feliratot, ha ritkított levegő helyett egyéb kisnyomású gáz van a csőben. A kibocsátott fény színe a gáz atomjának vagy molekulájának szerkezetétől függ. A széndioxid fehér, a higanygőz kék, a neon pedig ragyogó piros fényt ad. Mivel a neon fénye a legfeltűnőbb, leggyakrabban ezt a gázt használták a fényreklámokban. Innen ered a neonreklám megnevezés.

A Budapesti neonreklámok megjelenése és története

„Budapest háztetőin több mint száz neonhirdetés villózik esténként, miközben körülbelül száz olyan van, amelyik már kialudt, és leszerelésre vár. Az 1970-es pártkongresszuson határozott úgy a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezetése, hogy Budapest világvárosi jellegének növelése érdekében színes neonreklámokkal kell teleszórni a legfrekventáltabb fővárosi utak mellett álló házak tetejét. A szocialista gazdaság groteszk szabályaitól eltorzult és egyébként is csökevényes magyar marketing ezután éveken át ontotta az olyan óriási neonhirdetéseket, amelyek tulajdonképpen nem is reklámoztak semmit, mégis ott villogtak a legforgalmasabb csomópontok felett. A "Vegyen készruhát!" vagy éppen a "Mozgó járművön mindig fogódzkodj!" feliratú neonok pár év alatt mindennapjaink részévé váltak, és több száz hasonló hirdetéssel együtt szinte uralták Budapest utcaképét.

Egészen addig, míg a rendszerváltáskor a köztéri reklámok is megtapasztalhatták a piacgazdaság vastörvényeit. A megszűnt állami vállalatok értelmetlen hirdetései csendben pusztulni kezdtek a háztetőkön, a legforgalmasabb helyen lévők pedig hamar átadták a helyüket az új reklámoknak.” (forrás: Kreatív)

Az oldalneon reklám

A klasszikusnak mondható háztetőkön elhelyezett neonreklámok speciális válfaja az oldalneon reklám. A hagyományos tetőneonokkal szemben az oldalneon a következő többletszolgáltatásokat biztosítja: két oldalas (mindkét irányból érkező forgalom észleli, ezáltal jóval nagyobb kontaktusszámot produkál) közelebb helyezkedik a forgalomhoz (főleg az autós forgalom szempontjából fontos, hiszen jóval hosszabb ideig rálátni) a reklámozott márka imázsának erősítése mellett irányjelzőként is kiválóan használható

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 


 
Copyright © 2008 Horizont Reklám Szervíz Kft.

Horizont Reklám Szerviz Kft.
Székhely: 1181 Budapest, Darus u. 12.
Iroda: 1016 Budapest, Hattyú u. 16.
Tel.: 06 1 269-1979, 06 70 935-5163
Fax: (06 1) 354-0752
E-mail: info@horizontreklam.hu vereszs@horizontreklam.hu www.horizontreklam.hu
Horizont Print Kft.
Székhely: 1016 Budapest, Hattyú u. 16.
Iroda: 1016 Budapest, Hattyú u. 16.
Tel.: 06 1 225 7501,
06 70 622-6222, Fax: (06 1) 354-0752
E-mail: info@horizontprint.hu bkenderessy@horizontprint.hu www.horizontprint.hu

A Horizont Reklám Szervíz Kft weboldalai, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esnek. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a Horizont Reklám Szervíz Kft tulajdonosa jogosult. A Horizont Reklám Szervíz Kft tulajdonosa előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A Horizont Reklám Szervíz Kft azonban beleegyezik abba, hogy - saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - Ön ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolja vagy kinyomtassa.